HISTÒRIALa Coral fou creada l'any 1975 per membres provinents del grup “Caramelles infantils Mare de Déu del Coll”
L'entusiasme dels seus creadors va fer possible una trajectòria d'onze anys plena d'experiències; i les ganes de seguir endavant els porten a redactar els estatuts de la coral l'any 1986.

Entre els concerts més destacats de la coral, podem citar els fets a Toledo, Burgos, Roa, Santuari de Lluc (Mallorca), Ceret, Santuari de Covadonga,  Monestir de Montserrat, i Tossa.
El 1985 es registra un disc amb l'OCAB.
El 2008 s'estrena la sardana “Els Gegants del Coll” amb música de Joan Gibert i Canyadell i lletra de Josep Mª Riera i Sala. L'estrena va tenir lloc a l'Alberg Mare de Déu de Montserrat i s'interpretà acompanyada de la Coble Sabadell.
El 2009 alguns membres de la coral, porten la nostra música fins al Senegal, on es fan diverses actuacions, la més destacada a la població de Richard Toll, a la seu de la Fundació del Club de Futbol Barcelona.


El 2012, la Coral s'agermana amb l'Alguer per fer possible un concert a la Catedral. El programa està format pel Cor Polifònic Alguerès i la Coral Mare de Déu del Coll, acabant l'acte amb un cant comú.

El 2015, la Coral torna a viatjar a Mallorca per a fer diversos concerts; i acaba el seu viatge tornant a cantar al Santuari de Lluc, on fa un concert desprès de la Missa de diumenge 24 de maig, cantada pels Blavets.